Excedents de vi

Les previsions de campanya rècord en la collita de vi a nivell estatal (52,6 milions d’hectolitres), unides al consum a la baixa i la davallada d’exportacions, fan preveure un augment considerable de les existències en cellers.

Més enllà de la intensitat final que pugui arribar a assolir, el problema dels excedents de vi per aquesta campanya ja és un fet indiscutible i pot arribar a comportar greus conseqüències per al sector vitivinícola.

Amb la finalitat de buscar solucions viables i eficaces, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ja ha plantejat propostes que encaixarien amb la normativa vigent i que van des de la retirada de producte per raons de mercat a l’eliminació controlada de determinades produccions mitjançant la verema en verd, millora de les estructures sectorials, foment de campanyes de promoció mercat interior i impuls real a la internacionalització.

A més, la Federació alerta que cal prevenir les possibles conseqüències del canvi de règim actual de drets de plantació al futur sistema d’autoritzacions.