Es recupera la producció de poma i pera

Collita fruitaLes pluges i les pedregades durant la floració provocaran una disminució de la producció de poma i pera a Catalunya, front la previsible recuperació del potencial a la majoria de països productors de fruita de llavor.

Segons dades de l’Associació Mundial de Poma i Pera (WAPA), es preveu una producció de 12,6 milions de tones de pomes en el conjunt de la Unió Europea. Aquestes xifres representen un increment del 36% en relació amb la campanya anterior i un augment del 3% vers la mitjana del trienni 2014 a 2016.

A Catalunya, en canvi, la producció es mantindria en unes 274.000 tones, que representen un lleuger descens, de l’1%, en relació amb la campanya anterior.

Albert Capdevila, representant de fruites i hortalisses de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, explica que “la inexistència d’estocs de la temporada passada, una limitada presència de fruita a l’Hemisferi Sud i importants gelades a la Xina podrien contribuir a estabilitzar el mercat mundial tant de les pomes fresques com per a la indústria”.

Pel que fa a pera, es preveu una producció mundial de 2,3 milions de tones, que representaria un augment del 4% respecte al 2017, mentre que a Catalunya es produiria un descens del 8,2% i la collita se situaria en 139.000 tones.

De moment, tant la campanya de blanquilla com de conference han començat amb bons calibres i preus correctes.