Ens veiem al maig

Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaEDITORIAL

El 22 de maig celebrem, a la Llotja de Lleida, l’Assemblea General Ordinària. La Federació, que és la nostra organització, ens brinda aquesta oportunitat de reunir-nos cooperativistes de totes les parts del territori, intercanviar inquietuds i trobar noves opcions de negoci.

No en va, la Federació és el fil conductor de tot el sector productiu agrícola i ramader de casa nostra. Representa el moviment cooperatiu agrari arreu i uneix tots els sectors productius de Catalunya.

A hores d’ara, tenim entre mans temes importants per al futur de la major part dels sectors. Estem treballant en l’aplicació de la PAC i el PDR, i també en la definició d’eines per a un sector del vi més competitiu, en la manca d’ajuts a la fruita seca, per un nou model de fertilització agrària assumible pels productors, perquè es facin més controls a l’oli dels restaurants, per l’estratègia front el foc bacterià que crema els fruiters i per la continuïtat de les benzineres cooperatives, entre d’altres problemàtiques i necessitats.

A més, a la Federació també hi ha representades tres branques molt importants per al futur de l’agricultura i la ramaderia de casa nostra com són la formació, el desenvolupament rural i les seccions de crèdit. Precisament, estem avançant amb l’Associació per aconseguir el reconeixement que es mereix el model de cooperativa amb secció de crèdit, que és una pota principal en la part econòmica i financera de les nostres empreses, i treballem conjuntament en la seva ordenació, sense soroll i amb la complicitat de tots.

Arribats en aquest punt, també dir-vos que ens volem fer imprescindibles no només per a les cooperatives sinó també per a tots i cadascun dels socis, com a productors que formen part d’una cooperativa, perquè tenen unes necessitats molt específiques i han de prendre consciència que formen part d’una empresa que també és seva.

En un altre àmbit, no vull deixar de fer menció especial de la Mercè Pascual, que ha format part de l’equip humà de la Federació des de 1994 i es va jubilar a final de març. Mercè, t’agraïm la dedicació, professionalitat i humanitat que ens has mostrat durant tots aquests anys, i la teva jubilació ens fa sentir una certa maduresa de la nostra organització.

Per tot plegat, aquesta és una assemblea important per als companys de consell rector. Comptem amb la vostra assistència per fer balanç dels últims mesos i per avançar-vos quins són els nostres objectius i la nova manera de treballar.

Ramon Sarroca
President