Encarant un nou mandat

Voldria començar aquest escrit agraint l’acollida del poble de Bordils amb motiu de l’Assemblea General de la Federació; i molt especialment la meva gratitud als socis i sòcies de la cooperativa, al president, al consell rector i al seu director general, sense oblidar  tots i cadascun dels treballadors i treballadores.

En aquesta Assemblea es va ratificar la renovació de la meitat del consell rector i es van incorporar tres nous companys. També vam fer repàs dels projectes desenvolupats en els últims quatre anys, i crec que podem donar per assolits gairebé la totalitat d’objectius que vaig proposar en iniciar el meu mandat com a president.

El nou Pla d’actuació -basat en el Pla estratègic aprovat al novembre- incorpora nous reptes, noves estratègies, nous objectius. Mantenim intactes, com el primer dia, les ganes de treballar.

L’escenari ens és favorable: ja tenim nou Govern. Hem mantingut els primers contactes amb la nova consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i el seu equip. Des del primer moment, hem posat damunt la taula tots els temes bloquejats pel 155, però també noves propostes sectorials i transversals. També hem començat a avançar en els temes pressupostaris, la discussió de la nova PAC o lleis que van quedar pendents d’aprovació l’anterior legislatura.

D’altra banda, nou Govern a l’Estat. A dia d’avui, el nostre representant a Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya ja ha participat en una primera reunió amb el ministre d’Agricultura i, en el dossier de treball, estan incorporades les demandes que tenim com a Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Vam participar a la convenció de cooperatives d’arreu de l’Estat que es va celebrar a Múrcia i que va complir les expectatives amb bona nota. Cal posar en marxa més iniciatives d’aquest tipus: són necessàries i enriquidores per al sector.

Felicitacions a les cooperatives que darrerament heu estat premiades pels vostres projectes i aquelles altres que, amb la vostra solidaritat, contribuïu a fer una societat més justa i més integradora.

L’enhorabona a aquelles cooperatives centenàries que esteu d’aniversari. Continueu així: fent història, generant riquesa i vida en el territori.

No voldria acabar sense unes paraules d’agraïment als companys de consell rector i les cooperatives que representeu, i també a totes les cooperatives que, d’una manera o altra, m’heu fet arribar la vostra confiança arran de la meva reelecció en el càrrec de president de la Federació.

El consell rector estarà a l’alçada del que vosaltres demaneu i us mereixeu. Tenim un bon equip, projectes, il·lusió. Hi posarem tot el nostre esforç.

Ramon Sarroca
President