En contra de malbaratar els aliments

Parlament aprofitament excedents alimentaris
Compareixença de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya al Parlament de Catalunya. Foto: FCAC

Cada any es malmeten 1.300 milions de tones d’aliments, un terç del total que es produeix al món, segons dades de la FAO. Arran de situacions com aquesta, a Catalunya ha sorgit la iniciativa d’aprovar una llei específica per evitar el malbaratament.

En ple debat de la proposició de Llei de l’aprofitament de l’excedent alimentari, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha fet una compareixença al Parlament per defensar el paper del sector a l’hora d’evitar les pèrdues alimentàries i s’ha mostrat crítica amb el malbaratament dels excedents i els residus d’aliments.

Durant la seva compareixença, Ramon Sarroca, president de la Federació, ha explicat que “les cooperatives agràries som empreses compromeses amb el nostre entorn i socialment responsables. Per aquest motiu, participem de diverses iniciatives, com el projecte europeu Refresh, per evitar el malbaratament tot fent arribar els excedents alimentaris a col·lectius i persones en risc d’exclusió”.

La nova normativa preveu un àmbit d’aplicació molt ampli i de gran complexitat, des de la producció fins al consumidor. La Federació alerta que aquest objectiu tan ambiciós podria dificultar el seu desplegament.