En bici pel Delta de l’Ebre

TEMPS D’OCI

Delta de l'Ebre. Autor: Natura i Aventura

Anar al Delta de l’Ebre sempre és interessant, no en va parlem de l’hàbitat aquàtic més gran de Catalunya. Ens ofereix un paisatge totalment canviant depenent de l’època de l’any que es visita, però sempre amb racons per descobrir.

El mes d’abril comença la inundació dels camps d’arròs. És el procés que precedeix la sembra que donarà lloc a una nova collita d’arròs. És un moment especial, que es reflecteix sobre la làmina d’aigua que inunda tot el Delta fent efecte mirall.

La pràctica del cicloturisme permet conèixer de prop i amb tranquil·litat la varietat de paisatges per camins rurals que voregen basses, camps d’arròs i platges solitàries en un terreny totalment pla. Us proposem una excursió per gaudir d’aquest moment màgic.

La ruta de les llacunes

  • Distancia: 26 km parcialment senyalitzats
  • Localització: Basses de l’Encanyissada i la Tancada
  • Durada: 4 hores a ritme suau i amb parades
  • Desnivell: totalment pla
  • Dificultat: baixa
  • Tipus de ferm: asfalt i terra
  • Recomanacions: Atenció amb el vents, habituals a la zona. No us oblideu de portar prismàtics i càmera de fotos. El paisatge és únic.

Delta de l'Ebre. Autor: Natura i Aventura

El recorregut comença a la Casa de Fusta (km0), una de les construccions més emblemàtiques del Delta de finals dels anys 20 i que actualment acull el Centre d’Informació del Parc Natural, on us donaran consells dels diferents itineraris, els espais més destacats i les activitats que es poden fer a la zona.

El camí continua pel carril bici de l’Encanyissada, ple de la planta que dóna nom a la bassa: el canyís. En arribar a Poblenou del Delta (km 11.1), continuem el recorregut per gaudir dels arrossars, amb els omnipresents esplugabous buscant aliment, i la badia dels Alfacs.

Al darrer tram, veurem les antigues salines de Sant Antoni i el mirador de la Tancada (km 17.6), des d’on podrem observar la magnífica fauna present a la bassa: flamencs, ànecs collverds i cabussons. Seguim recorrent la Tancada i observarem la salicòrnia, un planta que s’ha adaptat perfectament al sols salins i que domina el paisatge.

Reprenent ja el camí, ara de tornada a la Casa de Fusta. Trobarem el mirador de l’Embut (km 24.1) des d’on tindrem una vista excel·lent del Clot de l’Encanyissada i on podrem observar les fotges i la caixa niu per rates penades més gran d’Europa.

Les estrelles del Delta

Arros MontsiaAprofiteu que esteu aquí per gaudir d’un bon arròs. Dues cooperatives produeixen l’arròs que tastareu en aquestes comarques: la Càmara Arrossera del Montsià i Arrossaires del Delta de l’Ebre.

Arros Segadors del DeltaL’arròs Montsià es sembra, conrea i recull exclusivament en les terres fèrtils d’aquesta zona amb l’esforç i la bona feina dels socis agricultors de la Càmara Arrossera del Montsià.

Segadors del Delta, l’arròs fill de la Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, creix en l’entorn inigualable del Parc Natural. L’1% dels beneficis de la seva comercialització es destina a la conservació del Parc.

Menú degustació amb estrella Michelin

Per celebrar el 30è aniversari, la DOP Arròs Delta del Delta l’Ebre ha organitzat concurs i el guanyador podrà gaudir d’un menú degustació per a dues persones a un dels restaurants amb estrella Michelin de les Terres de l’Ebre.

Si hi voleu participar, aneu a un dels restaurants adherits a la promoció que apareixen a la web www.rutadelarros.com i que es distingeixen per cuinar amb arròs del Delta. Després de tastar qualsevol de les seves especialitats, demaneu la vostra Puntbutlleta, introduïu el vostre codi a la web i confieu en la sort. Teniu temps fins el 30 de juny!