Emprenem nous reptes

Ramon Sarroca, president Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

En l’última Assemblea General, que ens ha aplegat en el marc incomparable ofert per la cooperativa modernista de Falset i el seu municipi, s’ha posat de manifest la consolidació de les nostres cooperatives.

Les dades presentades de l’Anuari Socioeconòmic són del tot objectives i demostren, una vegada més, un model d’èxit en tots els sectors. La facturació global augmenta i també ho fan el volum de negoci mitjà per cooperativa i la quota que representem en el conjunt del sector agroalimentari català. Les cooperatives ja som més del 37% de la Producció Final Agrària.

No obstant això, hem de seguir treballant per assolir les estratègies de futur que ens vam marcar com a prioritàries en iniciar aquest mandat.

Enguany vetllarem per garantir un bon desenvolupament del Pla de millora de la competitivitat així com les línies específiques per a cooperatives que es contemplen en el PDR. Tot plegat sense deixar de cercar oportunitats en l’àmbit de creació d’entitats associatives prioritàries dins del PDR nacional.

També jugaran un paper important les seccions de crèdit de les cooperatives, que compten amb una nova llei reguladora aprovada recentment i que té l’objectiu d’esdevenir una garantia més del seu funcionament.

Alguns sectors productius molt importants ja estan en plena campanya i altres, a punt per començar-la dintre de poc. Esperem que la collita i els mercats esdevinguin favorables per tal que els resultats siguin el màxim de positius possible. Nosaltres hi posarem -com sempre- el treball, l’esforç i la il·lusió.

Com a organització, continuem treballant per consolidar projectes bàsics:  l’Observatori del Cooperativisme, l’adaptació dels Estatuts a la Llei de cooperatives i el nou Pla estratègic de la Federació, que marcarà les línies de treball per als pròxims anys a partir de les conclusions del Pla Marc del cooperativisme agrari català.

Tot plegat sense deixar de banda els temes sectorials que ocupen el dia a dia dels responsables polítics i tècnics de la casa.

En l’Assemblea General Extraordinària que tenim prevista per a final d’any us presentarem el desenvolupament d’aquests projectes decisius, sense descuidar una prestació de serveis cada vegada més adaptada a les necessitats del sector i la continuïtat de les reunions personalitzades que estem mantenint amb totes i cadascuna de les cooperatives del territori.

Els reptes són importants, però això també ens fa preveure que els resultats els tenim a tocar.

Ramon Sarroca
President