Els pròxims deu anys

Ramon Sarroca_President_FCAC

EDITORIAL
Ramon Sarroca, president FCAC


Estem a les acaballes d’un any intens en tots els àmbits i complicat en alguns sectors, però el tanquem amb energia i optimisme, abordant nous projectes per al 2016.

El consell rector tenim la prioritat de continuar amb la feina de visitar totes les cooperatives federades, una per una, i conèixer les seves preocupacions, necessitats, ambicions. La Federació hem de continuar sent el pal de paller de les cooperatives a l’hora de seure al voltant d’una taula, veure les oportunitats i dissenyar estratègies per cooperar.

Un dels nostres objectius és millorar la comunicació amb les cooperatives. Estem treballant en la implantació d’un projecte que ens permetrà guanyar agilitat, ordenar la informació i sobretot, ser encara més útils. Amb aquesta mateixa finalitat, estem treballant per reforçar el servei tècnic d’assessorament, gestió i formació.

Són accions que tenen un clar rerefons: Quina Federació volem per als pròxims deu anys?

Estem pensant en un nou concepte de Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya molt més interrelacionada amb les pròpies cooperatives i amb la resta de federacions, i també més influent en el Govern i visible a la societat. I volem ser qui piloti aquest projecte nou.

Som un model que funciona; els nostres valors són els que poden fer despertar i reprendre el rumb a la societat, a l’economia, al país. Des del cooperativisme, tenim resposta positiva.