Eleccions al Consell Regulador del Cava

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat dues candidatures, amb el consens de les cooperatives i d’acord amb la patronal AVC, a les eleccions del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Cava. Una de les candidatures es presenta al cens A -corresponent als titulars d’explotacions vitícoles que són socis de cooperatives o societats de transformació-, mentre l’altra és per al cens C -titulars de cellers elaboradors de vi base.

Com a particularitat, en aquesta ocasió Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana ha presentat candidatura per als censos A, B i C. Aquestes candidatures són el reflex del malestar d’aquestes regions en relació amb la limitació de les plantacions de la zona Cava.

Quant al cens D, hi ha hagut acord i només hi ha una candidatura de l’Institut del Cava consensuada amb Pimecava.

La implicació de la Federació de Cooperatives en la DO Cava és important perquè representem un percentatge rellevant del sector productor i tenir presència en el Consell Regulador ens garanteix el dret a participar en la presa de decisions. Aquesta estratègia és especialment rellevant en la situació actual, per garantir que les decisions del Cava es continuïn prenent a Catalunya”. Juanjo Raventós, responsable vi FCAC