El president Mas, amb les cooperatives

Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaEDITORIAL

Les últimes setmanes, les cooperatives i la Federació hem estat treballant junts en la definició de les línies de treball prioritàries per garantir la competitivitat. Estem satisfets perquè les trobades, que s’han fet en grups reduïts, han estat molt participatives i han sorgit propostes interessants que haurem d’anar vestint amb accions concretes. El procés ha estat enriquidor.

Enllestida aquesta reflexió estratègica, el Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català va prenent forma. A hores d’ara, estem treballant en un document de conclusions que us presentarem durant la pròxima Assemblea General.

Recentment, també hem fet partícip al president de la Generalitat, Artur Mas, d’aquest projecte de futur que les cooperatives agràries estem construint a l’entorn del Pla Marc. Les polítiques públiques han de donar resposta a les necessitats d’un sector que som estratègic per al conjunt de la societat i el país.

Durant la reunió, vam plantejar al president Mas situacions sectorials crítiques -com les que s’estan donant en els sectors de fruita dolça i cítrics-, i vam reclamar aspectes importants com que es facin efectius els pagaments pendents del Pla de Concentració i que es busqui una solució per senyalitzar els accessos a cooperatives i agrobotigues.

En aquest número de la revista, us expliquem amb detall aquests àmbits que estem treballant. De la mateixa manera, us informem que hem aconseguit una modificació de la normativa de les OPFH a nivell estatal -perquè era contrària a la Llei catalana de cooperatives i ens posava en una situació complicada- i alertem dels perills derivats d’una restricció indiscriminada de l’ús de fitosanitaris per part de la Unió Europea, entre d’altres temes.

Finalment, aprofito per dir-vos que acabem de crear un grup de treball específic per promoure l’apropament al sector. Els companys de consell rector hem analitzat el territori i els diferents sectors productius i ja hem començat una ronda de reunions amb juntes rectores de cooperatives per conèixer les necessitats específiques i singulars de cadascuna de les nostres federades.

L’objectiu és avançar junts, treballant colze a colze, perquè les cooperatives agràries tinguem les eines, la força i el reconeixement que ens pertoca.

Ramon Sarroca
President