El Govern prohibeix les setrilleres als restaurants

El responsable d’oli d’oliva de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Joan Segura, ha expressat la satisfacció del sector per l’aprovació, per part del Govern espanyol, d’un Reial Decret que obligarà a servir els olis etiquetats a bars i restaurants a partir de l’1 de gener de 2014.

Fruit d’aquesta modificació de la normativa, caldrà que tots els olis d’oliva que se serveixin en el Canal Horeca vagin en envasos etiquetats, amb tancament inviolable i que no es puguin reomplir.

Segons el Ministeri d’Agricultura, aquesta decisió no serveix únicament per donar suport als productors, sinó que el seu objectiu principal és millorar la qualitat de l’oli d’oliva i preservar els drets del consumidor.

Satisfacció de la Federació en aconseguir aquesta millora de la informació al consumidor, que es reclamava des de 2005

Joan Segura explica que “des de la Federació veníem reivindicant aquestes mesures des de l’any 2005 perquè etiquetar correctament l’oli d’oliva és imprescindible per garantir una correcta informació al consumidor i per evitar possibles fraus en el producte. D’aquesta manera, el consumidor podrà identificar millor la categoria i la qualitat de l’oli que consumeix”.