Dispositius homologats per a les benzineres automàtiques

Les cooperatives agràries que fan distribució de carburants es troben ubicades en entorns rurals, on els índexs de població són més baixos. Per això i amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat del servei, en general s’opta per un sistema de benzinera que no obligui a tenir personal d’atenció al client durant les 24 hores.

Per defensar aquest model de benzineres automàtiques que darrerament ha estat qüestionat des de diferents àmbits, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha dut a terme múltiples actuacions. El sector ha presentat una denúncia davant la Comissió Europea i s’ha personat en una resolució del Tribunal Suprem relativa a aquesta qüestió; a més, s’ha treballat en l’àmbit del Parlament de Catalunya i amb diferents responsables del Govern de la Generalitat.

Josep Lluís Escuer, responsable de subministraments de la FCAC, argumenta que “per descomptat que aquestes estacions de servei han de complir les obligacions de la nova normativa i han de disposar d’equips adequats de protecció antiincendis, realitzar inspeccions periòdiques, comprovar anualment la metrologia i comptar amb un conseller de seguretat de mercaderies perilloses. Però, més enllà d’això, creiem que no hi ha motiu per prohibir un model que està implantat a bona part d’Europa”.

Keeper, sistema de control per a la nova normativa IP04

La Federació també ha realitzat una negociació col·lectiva de proveïdors d’instal·lacions de subministrament de carburants a vehicles perquè les cooperatives puguin complir les obligacions de la nova normativa amb un cost més econòmic.

De moment, s’ha arribat a un preacord amb SERVISTAR2000, empresa instal·ladora de Vila-sana amb àmplia experiència en el sector, que comportaria un descompte específic sobre la tarifa estàndard per a les cooperatives federades.