De soca i arrel

Josep Pere ColatEDITORIAL

L’Assemblea General pren, enguany, un caire especial. Celebrarem el 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’organització que ens aplega, que ens representa i que treballa per la defensa dels nostres interessos. L’entitat, també, que presta a les nostres empreses els serveis, la formació i l’assessorament necessaris per millorar-ne la seva competitivitat.

En aquest sentit, durant el primer semestre de l’any, hem presentat l’organització als nous membres del Govern i als grups parlamentaris. També hem incidit amb les diferents forces polítiques catalanes per millorar el posicionament del sector, i hem seguit batallant per les seccions de crèdit i perquè les nostres cooperatives puguin desenvolupar la seva activitat amb els instruments necessaris.

Aquesta intensa activitat és un reflex d’aquests 30 anys plens d’il·lusions, d’esforç, de molta feina i moments memorables que hem compartit conjuntament. La nostra voluntat és convertir aquest aniversari en una fita, en un punt d’inflexió, i per aquest motiu, aprofitarem també l’Assemblea per avançar-vos alguns dels nostres projectes més ambiciosos, que se sumaran a aquestes actuacions que ja venim desenvolupant habitualment.

Fer sentir la nostra veu més fort amb l’objectiu de ser més influents és una de les prioritats per garantir la viabilitat del sector. Per això, estem treballant en un projecte de comunicació global, que inclou totes les eines que el progrés posa al nostre abast i que van des de la revista, que a partir d’ara podreu també consultar per Internet, fins a la renovació de la pàgina web.

Per millorar l’atenció a les cooperatives federades, també tenim previst crear una potent àrea privada que incorporarà les últimes novetats, la nostra activitat, l’agenda d’actes i tota la informació que considerem que pot ser del vostre interès. I, més endavant, estudiarem la implementació d’una web aparador dels productes cooperatius, una de les demandes més compartides per tots vosaltres.

Com a col·lectiu de productors i elaboradors d’aliments, també estem intentant l’articulació d’una xarxa d’agrobotigues cooperatives. Hem dissenyat un segell específic d’agrobotiga que us proposem que incorporeu en els vostres punts de venda perquè aquesta és la marca que ens identificarà com a grup i que ressaltarà la nostra identitat, els valors cooperatius, la qualitat, l’arrelament al territori. Es tracta de complementar la vostra imatge i multiplicar l’impacte sobre els consumidors a partir d’un missatge conjunt.

Finalment, hem cregut oportú culminar el procés amb una renovació de la nostra imatge com a entitat fent-la més moderna, més pròxima a la cooperació, al conjunt, i vinculada amb la nostra flexibilitat i la nostra capacitat d’adaptació i d’obertura al món.

Us avanço aquests projectes perquè els estem preparant amb convenciment i perquè penso que el nostre objectiu és prou clar: donar-vos, a aquells que constituïu la nostra raó de ser, encara més valor i més eines.

Perquè ara és el moment del cooperativisme de soca i arrel.

Josep Pere Colat
P
resident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya