Cuina de cooperatives per a bloguers

IMG_2445

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Caprabo han organitzat un Taller de Cuina de Proximitat amb productes de cooperatives agràries catalanes que es poden adquirir en aquesta cadena de supermercats.

En aquesta ocasió, hem pogut maridar l’alta gastronomia amb els productes de les cooperatives, les grans cadenes de supermercats i un públic emergent i influent, com els bloguers, i tot plegat en un dels principals eixos comercials de Barcelona” Ramon Sarroca, president FCAC

L’acció estava dirigida pel xef Jeroni Castells del Restaurant “Les Moles” d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, i es va fer a l’espai Chef Caprabo de l’Illa Diagonal a Barcelona.

El taller d’alta gastronomia s’adreçava específicament a bloguers culinaris, amb l’objectiu de promoure el coneixement i el consum dels productes cooperatius entre aquest públic emergent i amb una potent capacitat d’influència. Alguns dels assistents van ser els responsables de blogs com Retalls de Cuina, Chup Chup Chup, Roba Bruta fem cuinetes, La Cuina Violeta, L’hora del tàper, Cotó de Sucre, Catalunya Gastronòmica, Cuinetes i Ojipláticos.

El xef Jeroni Castells, que va utilitzar productes cooperatius per a l’elaboració de diferents plats, va cuinar Gominoles d’oli i de vinagre balsàmic, Arròs de galeres i carxofes i Macarrons de mel a la bolonyesa de fruits vermells, tot maridat amb “Vermut de Falset” i vi blanc “Babalà”.

Les cooperatives participants de la iniciativa van ser l’Arbequina, Agrolés, Arrossaires del Delta de l’Ebre, Conca de la Tordera, Cooperativa Agrària Santboiana, Apícola del Perelló, Coselva, Cooperativa Falset-Marçà i Celler Cooperatiu d’Espolla.

La iniciativa va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.