Coselva impulsa el projecte SocialCoop

La cooperativa agrícola de la Selva del Camp, Coselva, ha participat aquest any en el projecte SocialCoop. Es tracta d’una iniciativa que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya promou per a la implantació de serveis d’atenció a les persones a les zones rurals amb la finalitat de generar ocupació, especialment femenina, i diversificar les activitats de les cooperatives agràries.

En el cas de Coselva, coincideixen la voluntat de la cooperativa per diversificar activitats com un valor afegit als seus serveis i l’existència d’un grup de dones disposades a impulsar la iniciativa.

Fruit d’aquest interès, Coselva ha elaborat un pla de viabilitat per a la prestació de serveis d’atenció a les persones des de la cooperativa i ha organitzat quatre tallers dirigits a dones, en els quals s’ha impartit formació sobre diferents aspectes vinculats amb la gestió empresarial. Les conclusions del projecte s’han presentat al consell rector de la cooperativa.

El projecte SocialCoop de Coselva s’ha emmarcat en el “Programa estatal per a l’emprenedoria i foment del lideratge de les dones en els òrgans de decisió de les cooperatives del sector agroalimentari”, que és fruit del conveni de col·laboració entre Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Cooperatives per la diversificació

A més de Coselva, les cooperatives agràries d’Alcarràs i Ivars d’Urgell i els cellers cooperatius de Gandesa i Salelles també han participat en el projecte SocialCoop des què la Federació el va posar en marxa l’any 2010.

Xavier Pié, responsable de Desenvolupament Rural de la Federació, destaca “la sensibilitat de les cooperatives agràries per a la prestació de serveis als habitants dels pobles, que és precisament el que ens diferencia i ens caracteritza com a motor del món rural català”.