Cooperativistes del Japó i l’Afganistan visiten Catalunya

Durant un viatge d’intercanvi d’experiències a diferents països d’Europa, una delegació de Japan Agriculture -l’entitat que representa les cooperatives al Japó i que té la seu a la regió d’Ibaraki- ha visitat recentment Catalunya.

De la mà de la FCAC, els cooperativistes japonesos van recórrer les instal·lacions de la Cooperativa de Cambrils per conèixer el procés de producció i comercialització de l’oli d’oliva i la coliflor. També van visitar una explotació de producció i envasat de pastanaga ecològica en quarta gamma, d’un soci de la cooperativa Hortec.

Grup afganesos visita cooperatives agraries

Més recentment, un altre grup de cooperativistes japonesos, en aquesta ocasió arrossaires de la regió d’Aichi, han visitat les oficines de la Federació per tal de conèixer les característiques de les cooperatives catalanes i tractar aspectes relacionats amb el relleu generacional i la compatibilitat de les pràctiques agràries amb la protecció ambiental.

Les cooperatives agràries catalanes també han despertat l’interès de cooperativistes de l’Afganistan que, acompanyats pel director de l’escola francesa de cooperativisme Coeptis, Olivier Rives, han visitat la Federació. L’objectiu, apropar-se al funcionament i els reptes de les cooperatives agràries catalanes.

Nou servei FCAC

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ofereix un servei d’organització i acompanyament de visites tècniques i lúdiques a cooperatives amb l’objectiu de difondre i compartir el saber fer i la qualitat dels productes d’aquestes empreses.

Es tracta d’un programa que es personalitza en cada cas per donar resposta a les especificitats d’escoles, persones, empreses i entitats amb interès per conèixer les cooperatives agràries i el seu entorn.