Els productes de cooperativa a Fira Àpat

Fira Apat

Fira Àpat és la primera fira del sector de l’alimentació catalana centrada en els productors i amb l’objectiu de crear vincles amb distribuïdors, botiguers, cuiners, responsables de restaurants, hotels i consumidors.

23, 24 i 25 d’octubre
Cúpula de Les Arenes
Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385
BARCELONA

Durant el transcurs de la fira es realitzaran diferents activitats, com la xerrada per aprendre tècniques de venda en una botiga de proximitat, el taller de distribució dels productes en el punt de venda i, fins i tot, com fer trufes de carquinyoli.

Però el plat fort són els 60 estands de productes de proximitat, on diverses cooperatives us mostraran el bo i millor de la nostra terra. Perquè aneu fent boca:

Visita l’estand de la Federació i podràs participar en el sorteig d’un lot de productes

Oli d’oliva verge extra 
  • Cooperativa Camp de Bovera, fundada l’any 1950, explicarà els beneficis del seu premiat oli “Or del Terme”, produït 100% amb olives arbequines de la zona de Bovera, a les Garrigues.
  • Cooperativa Agrícola de l’Albi, fundada fa gairebé 100 anys, al 1919, oferirà el seu producte estrella, l’oli “Baró de l’Albi”, fet en el molí obra del arquitecteCésar Martinell, deixeble de Gaudí, a la Vila de l’Albi.
 Arròs i productes fets amb arròs
  • Arrossaires del Delta de l’Ebre. Des del 1860, més de cinc generacions d’arrossaires avalen la tradició històrica de l’arròs Segadors del Delta, que creix en un entorn inigualable, el Parc Natural del Delta de l’Ebre. A la fira també hi trobareu productes fets amb arròs, com el singular licor de crema d’arròs, el licor d’arròs amb figues o amb herbes, l’esperit d’arròs i la innovadora cervesa feta amb maltejat d’arròs.
Làctics
  • La Fageda, és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucrecreada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Elabora postres làcties, gelats i melmelades de gran qualitat. Un projecte pioner molt interesant.
Vi
  • Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, fundada al 1959 en un dels pobles més pintorescos de la Terra Alta, elabora amb marca pròpia 12 varietats de vins, entre els quals destaquen Mas del Tió, Vall Excels, Mirmil·ló i Nakens.
Productes càrnics
  • Cooperativa del Pallars, fundada a Sort cap al 1920, està especialitzada en ramaderia d’alta muntanya. Fomenten les races autòctones rústiques i adaptades al medi que les envolta. Comercialitzen carn de vedella, de corder i de poltre, principalment d’explotacions ecològiques del Pallars Sobirà.
SORTEIG DE PRODUCTES A L’ESTAND DE LA FCAC

Els productes de les cooperatives estan fets amb l’esforç i amb l’estima per la terra dels pagesos catalans, i des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya volem que els tasteu. Per això, sortejarem un completíssim lot de productes d’aquestes cooperatives (vins, olis, licors d’arròs, cervesa, paquets d’arròs, etc.) entre tots els assistents a la fira.

Nomes calen 2 coses: passar per l’estand que la Federació tindrà a la Fira Àpat i… una mica de sort! El nom del guanyador l’anunciarem, dilluns 26, al Facebook TastaCoop.