COOPERATIVA EMPRENEDORA: Unió Corporació Alimentària

Unió Corporació AlimentàriaUnió Corporació Alimentària és una cooperativa de segon grau que aglutina la producció de més de 20.000 socis productors, integrats a 90 cooperatives locals que es concentren majoritàriament a les comarques de Tarragona, a més de la província de Lleida, algunes zones de l’Aragó, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

La cooperativa ha apostat clarament per la innovació i el desenvolupament de nous productes a partir de la fruita seca.

En aquest sentit, ha desenvolupat un cereal extrusionat nou al mercat. Es tracta d’un producte saludable format per greixos vegetals, baix en greix saturat, ric en fibra, sense sal, de sabor agradable i textura cruixent.

En paral·lel, ha desenvolupat una fibra antioxidant a partir de les pells d’avellana i ametlla obtingudes com a subproducte en els processos de repelat i torrat. Aquest ingredient podria ser utilitzat en l’elaboració de pa, galetes, pasta, petfood, etc.

Resultats obtinguts

Unió Corporació Alimentària ha patentat les seves investigacions i, amb aquests nous productes, pretén augmentar el volum de negoci al temps que ha millorat la seva visibilitat en entitats amb voluntat investigadora, consolidant les perspectives futures per a la recerca i la innovació.

PREMIS COOP 1r premi Innovació
PROJECTE
Nous productes d’Unió a partir de la fruita seca
SECTORS
Fruita seca, vi i oli
COMARCA
Baix Camp
www.unio.coop