Cooperativa emprenedora: Agrària la Baixa Tordera

Agrobotiga Cooperativa Agrària la Baixa TorderaLa cooperativa de Tordera ha posat en marxa una agrobotiga des d’on es comercialitzen productes alimentaris d’unes 25 cooperatives catalanes, a més d’altres característics de la comarca del Maresme.

Una de les apostes de la cooperativa ha estat treballar per recuperar i potenciar les diferents varietats de fesols que s’havien conreat a Tordera en el passat. En l’actualitat ja se n’estan comercialitzant una desena de varietats, sent la més coneguda la mongeta del ganxet amb denominació d’origen.

Per reforçar la seva aposta per la venda de productes autòctons, la cooperativa ha promogut la formació de les persones que atenen els clients en el punt de venda i organitza periòdicament accions promocionals, com degustacions i maridatges.

Resultats obtinguts

L’agrobotiga ha permès reactivar la producció agrària de la pagesia local, a més de donar sortida a productes de diferents cooperatives.

Aquest punt de venda ha esdevingut un referent a les comarques veïnes per la varietat de productes que s’hi poden trobar i perquè la cooperativa prioritza poder oferir un producte fresc de proximitat i de qualitat a un preu just.

PREMIS COOP 3r premi Agrobotigues
PROJECTE Implica’t amb els productes de la terra
SECTOR Horta
COMARCA Maresme