Carn ecològica de l’Agrària i Ramadera Pallars de Sort

La cooperativa Agrària i Ramadera del Pallars de Sort va dissenyar, l’any 2008, una estratègia per donar un valor afegit a les explotacions ramaderes de boví ecològic d’aquesta i de les comarques veïnes.

El projecte va començar amb la posada en marxa d’una granja d’engreix de boví ecològic comunitària que complia amb la normativa exigida pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). D’aquesta manera, es facilitava la fase final de producció, engreix i comercialització als ramaders associats.

Posteriorment i amb l’objectiu de garantir la disponibilitat de matèria primera als socis, la cooperativa va dur a terme una ampliació de les instal·lacions per a la venda de farratge i pinso ecològics.

També es van impulsar accions de promoció del consum de la carn de boví i de corder ecològics.

Resultats obtinguts

Els primers anys de posada en marxa de la iniciativa van ser complicats pel baix nombre de consumidors de carn ecològica i per la falta de punts de distribució. Aleshores part de la producció ecològica es va haver de desviar al consum convencional, fet que va comportar pèrdues donat el major cost que té la producció ecològica.

No obstant això, en l’actualitat s’ha assolit una demanda suficient per albirar un futur amb bones perspectives de creixement a curt termini.

PREMIS COOP: 1r premi al Desenvolupament Rural
PROJECTE: Augment del valor afegit de la producció ecològica al Pallars
SECTOR: Ramaderia
COMARCA: Pallars Sobirà
GRANJA COMUNITÀRIA: 36 socis