Cooperativa emprenedora: ACTELGRUP

ActelGrup és una cooperativa de segon grau de les terres de Lleida que organitza casals d’estiu per als més menuts de la casa, fills dels socis i dels treballadors tant de les cooperatives de primer grau com del mateix ActelGrup.

Les colònies, que s’adrecen a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, tenen com a objectiu fomentar l’esperit cooperatiu i transmetre la importància de la continuïtat de l’agricultura com a sector estratègic per al futur del país, al temps que la cooperativa presta un servei d’atenció a les persones.

Altres valors que es volen transmetre als infants durant els campaments són fomentar el sentiment de grup, el treball en equip i el respecte mutu entre les persones, difondre actituds positives front el medi ambient i transmetre la importància d’una alimentació sana i amb productes de proximitat.

El projecte combina una part d’aprenentatge amb tallers lúdics en els quals s’aprenen, entre d’altres qüestions, com es treballa en una cooperativa i com arriben els aliments al lineal dels supermercats.

Resultats del projecte

Es valoren els resultats del projecte per l’assistència i l’interès de les famílies i els infants que, any rere any, participen a les colònies organitzades per la cooperativa.

L’oferta d’ActelGrup, pel seu enfocament, es diferencia de la resta d’estades i té el valor afegit de poder oferir l’experiència de viure l’esperit cooperatiu de prop i d’una manera lúdica.

PREMIS COOP 2n premi a la Responsabilitat Social Empresarial
PROJECTE Colònies d’estiu per a fills i filles de socis i treballadors
SECTORS Fruita. Cereals. Oli. Subministres. Assegurances. Botiga d’alimentació i queviures
COMARCA Segrià
SOCIS 155 cooperatives de primer grau