Concurs Mundial de Garnatxes a la Terra Alta

Per primera vegada, Catalunya ha rebut el Concurs Internacional de Garnatxes, que posa en valor una varietat característica de la viticultura mediterrània.

La DO Terra Alta va ser l’amfitriona del certamen. No en va, aquesta denominació conrea el 33% de la garnatxa blanca mundial, que representa el 75% de la producció d’Espanya i el 90% de la garnatxa a Catalunya.

Els cellers cooperatius catalans van assolir una fita històrica i van aconseguir fins a 23 medalles, de les quals deu van ser d’or i tretze d’argent.

En concret, la Cooperativa Sant Josep Vins, de Bot, va aconseguir 6 medalles, dos ors i quatre argents. Un dels vins guardonats és “Laqvarta 2017”, un blanc cent per cent garnatxa blanca que sortirà al mercat el pròxim setembre.

Cellers Unió va assolir dues medalles d’or i una d’argent; el Celler Cooperatiu de Gandesa, dues d’or i una d’argent; Celler Batea, una d’or i tres d’argent, i Caterra, una d’argent.

Pel que fa als vins de l’Empordà, Celler Cooperatiu d’Espolla es va fer amb dues medalles d’or; Celler Gerisena, de la Cooperativa Agrícola de Garriguella, amb una d’or i una altra d’argent, i Empordàlia, amb una d’argent.

Més d’un miler de persones van assistir a la Fira del Vi i l’Art de Batea i unes 600 a la gala de cloenda que es va fer a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre.