Concurs de redacció “Arròs Montsià”

Camara Arrossera del MontsiaLa Càmara Arrossera del Montsià té un Programa Educatiu i col·labora amb els mestres de primària per guiar els alumnes sobre bons hàbits en l’alimentació, al temps que milloren el coneixement dels productes de la terra. És un projecte original i amb esperit de diversió, i cada vegada compta amb la implicació de més escoles.

Uns 86.000 alumnes han participat en el programa educatiu i 60 famílies han visitat el Parc Natural del Delta de l’Ebre

Les sessions s’inicien amb la projecció d’un audiovisual on un gra d’arròs trapella i eixerit, en “Monti”, explica el procés de cultiu de l’arròs, les diferents varietats, com es cuina i la seva importància dins de la piràmide alimentària.

A partir d’aquí, els alumnes elaboren una redacció inspirada en l’audiovisual i preparen la descripció d’una recepta típica de la seva llar que utilitzi l’arròs com a ingredient principal.

Un jurat professional selecciona 10 guanyadors, que gaudiran d’una estada de cap de setmana a les terres del Delta de l’Ebre, on es cultiva l’arròs Montsià.

En sis anys, uns 86.000 alumnes han participat en el programa educatiu i 60 famílies han gaudit d’un cap de setmana d’activitats al Parc Natural del Delta de l’Ebre.