Conca de la Tordera millor proveïdor de proximitat

EMPRENEDORIA

Qualitat i frescor. Aquests són els atributs que la gran distribució destaca de la verdura i els productes de l’horta de la cooperativa Conca de la Tordera i per aquest motiu, li ha concedit el premi al “Millor Proveïdor de Productes de Proximitat” en el marc dels Premios Conecta.

Tenim l’avantatge de la proximitat amb el mercat, que afavoreix que el nostre producte es pugui consumir molt poc temps després de ser collit. Aquestes circumstàncies ens aporten la diferenciació”

Amb seu a Palafolls, la cooperativa es dedica a la comercialització dels productes conreats per la seva cinquantena de socis, repartits entre municipis del Maresme i la Selva.

El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, explica que “ens trobem a un espai privilegiat, al final del riu Tordera. Els nostres socis estan situats en tot l’arc del delta, en unes terres de decantació, vora del mar i amb la muntanya al darrera. Es crea una climatologia especial. A més, tenim l’avantatge de la proximitat amb el mercat, que afavoreix que el nostre producte es pugui consumir molt poc temps després de ser collit. Aquestes circumstàncies ens aporten la diferenciació”.

Cooperativa Conca de la TorderaEl producte estrella de la cooperativa és el tomacó de sucar pa, del qual se’n comercialitzen 1.300 tones cada any. A més, els socis cultiven tot tipus de verdures de temporada des de les diferents varietats de tomàquet a cogombre, carbassó, enciams, calçots, coliflor i col.

El 80% de la producció es destina a les grans cadenes de distribució catalanes; i la resta, a petites cadenes de distribució i botigues de la zona.

La concessió del premi a la Conca de la Tordera ha estat una decisió de Caprabo, cadena de supermercats que col·labora amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya per a la introducció de productes de proximitat en els seus lineals.

Ramon Ribot ha remarcat “la importància que un client et proposi com a proveïdor model; és una injecció d’optimisme tant per als socis que conreen el producte com per als treballadors de la cooperativa que el manipulen”.

Cooperativa de 1r grau
Neix al 2012, resultat de la fusió de dues cooperatives: l’Agrícola de Blanes (fundada al 1907) i Coppal (1936)
Activitats principals fruita i horta
Facturació 8 milions d’euros