Comença un nou projecte

En el marc de la XXXI Assemblea General, Ramon Sarroca ha estat elegit president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Responsable de la branca de fruita i horta en el Consell Rector de la Federació durant els últims sis anys, Ramon Sarroca ha pres el relleu a Josep Pere Colat, que presidia la Federació des de l’any 2008.

“Treballar per donar resposta a les diferents realitats de les cooperatives” és una prioritat de Sarroca, que ha anunciat que “treballarà colze a colze amb totes les juntes rectores, tenint en compte la disparitat de necessitats entre una petita cooperativa d’àmbit rural i una gran cooperativa exportadora”. També ha avançat que “junt amb la funció social que tenim en els pobles, les cooperatives hem de fer una cosa molt senzilla i alhora molt complicada: sumar esforços i orientar les nostres organitzacions al mercat i al consumidor”.

Renovació de Consell Rector

El lideratge de Ramon Sarroca està marcat, també, pel relleu a determinades branques de Consell Rector. Aquest equip té la intenció d’obrir nous ponts de diàleg i assumeix el repte de treballar per consolidar línies de futur per al cooperativisme agrari.

Xavier Pié és el nou vicepresident primer de la Federació. Llicenciat en Història, viticultor i productor de calçots, Pié també lidera el grup específic de Desenvolupament Rural de la Federació, és vicepresident del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, soci de la Cooperativa Agrícola de Vilabella i president de la DO Catalunya. Xavier Pié ha substituït en el càrrec a Joan Segura, president de la DO Les Garrigues, que portava 22 anys en el Consell Rector de la Federació.

També hi ha hagut canvis en la titularitat de les branques d’oli d’oliva, on s’ha incorporat Antoni Galceran (Unió Corporació Alimentària); fruita i horta, amb l’entrada de Josep Maria Sans (Fruits de Ponent); i arròs, amb la nova representació per part de Jordi Casanova (Arrossaires del Delta).

La continuïtat ha imperat en la resta de sectors. Jesús Ricou (l’Arbequina) es manté com a vicepresident segon i cap de branca de conreus herbacis; Josep Lluís Grogués (Cevipe) és cap de branca de vi; Roger Palau (Cooperativa Agrícola d’Alcover), de fruita seca; Ramon Armengol (Cooperativa Camp d’Ivars d’Urgell), de ramaderia i llet; Josep Erra (Cooperativa Agrària Plana de Vic), de pinsos; Ferran Sabater (Corma), de planta viva; Josep Lluís Escuer (ActelGrup), de subministraments, Lluís Roig (Cellers Domenys), de seccions de crèdit i Enric Dalmau (Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues), de formació.

Autor: Lleonard Delshams
Autor: Lleonard Delshams


Ramon Sarroca, President

Natural, proper, inquiet, emprenedor i amb una vitalitat que resulta contagiosa, Ramon Sarroca (Almenar, 1957) és el nou president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Productor de fruita i cereals a l’explotació familiar, Sarroca explica que la seva passió és “construir”, mostra una marcada sensibilitat social i aposta decididament per la cooperació. Està convençut de liderar un projecte que obrirà “noves etapes” a la Federació.

En els últims sis anys, ha estat cap de branca de fruita, horta i cítrics a la Federació. També és president de la cooperativa lleidatana Almenar Fruits, membre del Consell Rector d’ActelGrup, presideix la DOP Pera de Lleida, és vicepresident de l’associació Afrucat i responsable del grup de treball de fruita de llavor a Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya.

 

Josep Maria Sans, cap de branca de fruita i horta de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaJosep Maria Sans, Fruita i Horta

És pagès i soci de la Cooperativa Camp d’Alcarràs, on té la responsabilitat de cap de l’àrea fruitera des de fa tres anys. Aquests són els mateixos anys porta com a secretari dins el Consell Rector de Fruits de Ponent, cooperativa de segon grau que comercialitza la fruita dels seus socis.

 

Antoni Garceran, cap de branca d'oli d'oliva de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaAntoni Galceran, Oli d’oliva

Dedicat al conreu d’olivers i ametllers, Antoni Galceran va formar part del consell rector d’Unió Corporació Alimentària durant cinc anys i actualment ho és de la Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre. La seva trajectòria inclou haver presidit la cooperativa de la Ribera d’Ebre i la comunitat de regants. Entre els seus objectius, millorar el coneixement de l’oli d’oliva extra verge cooperatiu català com a producte de gran qualitat i de proximitat.

 

Jordi Casanova, cap de branca d'arròs de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaJordi Casanova, Arròs

Soci i president de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, Jordi Casanova porta l’explotació familiar i té una dilata experiència en l’àmbit comercial, tant en el sector de venda minorista com majorista. Presideix la DOP Arròs del Delta de l’Ebre.


Continua llegint…

Primera bilateral amb la Conselleria d’Agricultura