Circumscripció econòmica de la fruita

La circumscripció econòmica serà una oportunitat de dur a terme actuacions conjuntes del sector, però també comportarà una responsabilitat per als empresaris de la fruita en la consecució dels objectius que ens marquem. Albert Capdevila, Fruita i Horta FCAC

Amb l’objectiu de millorar l’ordenació del sector i evitar les fluctuacions del mercat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya dóna suport a la iniciativa del Departament d’Agricultura de crear una circumscripció econòmica catalana per a la fruita.

La sol·licitud que la Conselleria ha presentat a Brussel·les inclou poma, pera, préssec i nectarina. El procés s’ha materialitzat mitjançant l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, un conjunt de 44 organitzacions de productors que representen un 60% del total de fruita dolça.

La creació de la circumscripció econòmica permetria millorar la comercialització i es podria regular el mercat per prevenir crisis de preus. En aquest sentit, es podria aprovar una extensió de norma de compliment obligat sobre les característiques del producte que va al mercat i també es podrien establir normes sobre informació de la producció, comercialització, protecció del medi ambient, promoció i comunicació.