Cevipe, al fòrum mundial de Brasil

Cevipe_Congres vitivinicola Brasil

Els representants de les principals cooperatives vitivinícoles mundials, entre elles Cevipe, han participat en el VIII Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles fet a Brasil.

La Federació de Cooperatives Vitivinícoles de Rio Gran do Sul (Fecovinho) va reunir entitats de Catalunya i de la resta de l’Estat, i també de França, Itàlia, Argentina, Xile i Uruguai. Per primera vegada, hi va participar una cooperativa d’Austràlia. Els assistents representaven més de 25 mil productors associats.

Durant la trobada, es va tractar sobre convenis de col·laboració en els àmbits social, tècnic i comercial, i es van posar al dia els estatuts de l’organització. També es van debatre temes rellevants com l’acreditació de l’origen del vi, el relleu generacional i factors mediambientals i de sostenibilitat.

Xavier Farré, president executiu de Cevipe, ha subratllat que “aquesta edició ha esdevingut una de les més importants: hem signat convenis comercials estratègics i aprofundit en les bones relacions amb entitats com la francesa Vinadeis. Hem d’apropar-nos cada vegada més perquè, si les cooperatives ens unim, ens fem més fortes”.

Els assistents també van coincidir a defensar la importància de conèixer l’origen del vi. “Nosaltres creiem que el vi és cultura i que és important defensar el seu origen, per ressaltar les seves diferents personalitats”.