Cent anys de La Borgenca

Centenari La Borgenca

Centenars de persones han celebrat el centenari de la cooperativa La Borgenca, que agrupa més de 500 famílies i aposta per la modernització constant. L’acte commemoratiu es va fer al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

El president de la cooperativa, Joan Manel Torné, va recordar els inicis de la cooperativa, quan “un grup de persones inquietes van afrontar els moments difícils que es vivien creant una cooperativa per tal de revaloritzar els productes”. En una primera etapa es van posar en marxa els molins i les instal·lacions d’elaboració de vi i d’oli d’oliva, i des d’aleshores ha anat creixent fins al que és avui en dia.

Centenari La Borgenca_

En l’actualitat, la producció de fruita i d’oli d’oliva són els dos pilars de l’entitat. Entre 7 i 9 milions de quilos de fruita dolça (poma, pera, préssec i nectarina) es posen anualment al mercat; mentre la producció d’oliva se situa al voltant d’un milió de quilos. Una altra de les activitats estratègiques de La Borgenca és l’agrobotiga.

Els reptes d’aquesta entitat centenària se centren a l’adaptació constant a les demandes del mercat. Per això, recentment s’han modernitzat les cambres frigorífiques d’emmagatzematge de fruita, innovació que ha permès millorar significativament el procés.

Els actes festius van incloure un dinar de germanor i ball per a tots els assistents que tenen clar l’objectiu: “Que la cooperativa compleixi uns altres cent anys”.