Cellers cooperatius

Encara estem perplexos després de llegir la columna “Vins i Cellers” que divendres passat es publicava en el suplement “Viure” de La Vanguardia, i en el qual es feia una desqualificació general de la qualitat dels vins i els cellers cooperatius per acabar posant en relleu la qualitat del “Cabrida”, un excel·lent vi que elabora el Celler de Capçanes. Sens dubte, es tracta d’un recull d’afirmacions desafortunades i una crítica que no pot tenir altre origen que el desconeixement.

Per descomptat que el Celler de Capçanes és una cooperativa vitivinícola envejable per la qualitat de tots els seus productes i per la quantitat de reconeixements nacionals i internacionals que ha anat assolint amb el pas dels anys. Però, afortunadament, no és aquest l’únic celler cooperatiu que ha apostat per la qualitat… ni molt menys!

Cooperativa Vinícola de Nulles. Autor: Adam Albert
Cooperativa Vinícola de Nulles. Autor: Adam Albert

Els cellers cooperatius catalans són empreses que han realitzat inversions importantíssimes per a la modernització de les seves instal·lacions i la millora dels processos, que gestionen marques a nivell nacional i internacional i que han apostat per elaborar productes de qualitat al temps que generen riquesa i llocs de treball, evitant el despoblament de l’entorn rural.

Excel·lents puntuacions Parker i a la Guia Peñín, premis Vinari, medalles any rere any en el Concurs Mundial de Brussel·les i a l’International Wine Challenge o la recent Gran Medalla d’Or en el Concurs de Garnatxes del Món obtingut per la Cooperativa Falset Marçà, entre d’altres guardons, constitueixen una mostra del bon fer i l’aposta per la qualitat de les cooperatives vitivinícoles.

La cinquantena de cellers cooperatius produeixen prop de la meitat del vi que es fa a Catalunya. Us recomanem que tasteu aquests vins. De ben segur que tindreu una agradable sorpresa i esdevindreu un més dels nostres fidels consumidors.

Josep Pere Colat
President de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya