Celler Batea amplia les instal·lacions

Augmentar la producció de qualitat i l’exportació de vins elaborats amb Garnatxa Negra de la Terra Alta és l’objectiu de Celler Batea amb l’ampliació de les seves instal·lacions.

El Celler Batea preveu construir una nau per a vinificació de vi negre, equipada amb dipòsits d’acer inoxidable per a una capacitat de 12.750 hectolitres. També es farà una millora de les instal·lacions de recepció de raïm, incorporant una nova línia adaptada a l’entrada de raïm collit a màquina, i es construirà un magatzem auxiliar per donar resposta a l’increment de volum que ha experimentat la comercialització de vi embotellat.

El president de Celler Batea, Miquel Sangenís, explica que “l’ampliació de les instal·lacions ens facilitarà poder collir el raïm en el seu estat de maduració òptimi suposarà una millora global del celler. Serem una empresa preparada per afrontar els reptes de competitivitat que el sector exigeix a tots els nivells”.

Celler Batea, que és el major productor de vi de la Terra Alta i un dels principals de Catalunya,va iniciar el procés modernització fa mes de deu anys, amb la construcció d’una nau destinada a la elaboració de vi negre. Posteriorment va reproduir la inversió amb una nau per a l’elaboració de vi blanc.

Recentment ha obtingut reconeixements com la medalla d’argent en el Concurs de les Grenaches du Monde per a “Tipicitat 2010” i el Bacchus d’argent per a “Tipicitat 2010”, “L’Aube 2010” i “Equinox Garnatxa Negra”, així com la Medalla d’Or al vi ecològic negre criança “Naturalis Mer 2013” en el concurs de Ecovino, celebrat a La Rioja.