“Cabanal”, vermut amb base de trepat

Vermut CabanalLa presentació del “Vermut Cabanal” de la Cooperativa Agrícola de Barberà ha estat una de les novetats de la 9a edició de la Festa del Trepat. Es tracta d’un vermut amb molta personalitat que s’elabora amb una base de vi negre de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà que anualment protagonitza aquesta festa que dóna la benvinguda a l’estiu.

Sota el lema “Vi+art=trepat”, la varietat de raïm esdevé protagonista durant tot un cap de setmana en què s’organitzen maridatges amb obres d’art, degustacions, xerrades, visites, recitals i activitats infantils per tal de retre homenatge a la identitat i la cultura d’una terra de vi.

Una de les entitats impulsores de la Festa del Trepat és la Cooperativa Agrícola de Barberà i per això, any rere any, s’encarrega d’organitzar el tradicional esmorzar popular i una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Per aquesta ocasió, ha tret la nova placa de l’escumós Cabanal, 100% trepat i elaborat pel mètode ancestral.

La cooperativa de Barberà és el primer celler cooperatiu que es va fer a Catalunya al 1894 i ha esdevingut impulsor de l’actual “Viver vitivinícola”, iniciativa pionera a tot l’Estat espanyol. Aquesta Catedral del Vi aglutina uns 80 socis productors, pertany a Cevipe i forma part del grup Castell d’Or.