Beu-te la Terra Alta i… emociona’t!

TEMPS D’OCI

Celler Cooperatiu de Gandesa

La Terra Alta és una comarca històricament vitivinícola i amb una llarguíssima tradició cooperativa.

Bona part de les cooperatives de la zona ofereixen visites guiades, tastos i altres experiències enoturístiques.  El Celler de Gandesa ha apostat per unir història, tradició i vi. L’experiència, anomenada “Batalla de l’Ebre i Enoturisme”, ofereix la possibilitat de conèixer el celler modernista de Gandesa, degustar vins, apropar-se a les ruïnes del Poble Vell de Corbera d’Ebre i visitar les exposicions sobre la batalla de la batalla de l’Ebre del CEBE i de La Trinxera.

Es tracta de quatre experiències per un preu conjunt de 10 euros que tenen la finalitat que el visitant copsi què va significar la Batalla de l’Ebre per a la Terra Alta i, alhora, mostrar-li la importància de la cultura del vi al territori.

Els tiquets es poden adquirir indistintament a qualsevol dels equipaments que promouen la iniciativa.

Celler Modernista de Gandesa

Celler Cooperatiu de Gandesa

Cèsar Martinell fou l’arquitecte que construí el Celler Cooperatiu de Gandesa, edifici modernista que compta amb un celler per a l’elaboració de vins i un molí d’oli que es van acabar de construir l’any 1920.

Pel seu valor arquitectònic, es considera una de les Catedrals del Vi. També està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i és una de les Set Meravelles de Catalunya, escollides l’any 2007.

L’experiència inclou una visita guiada per l’interior de l’edifici que culmina amb  un tast de 4 vins elaborats per la cooperativa gandesana.

Poble Vell de Corbera d’Ebre

Poble Vell de Corbera d'Ebre. Batalla de l'Ebre
Foto: SantiMB.Photos

A Corbera d’Ebre es pot comprendre com va patir la Terra Alta durant la guerra civil.

El conjunt del Poble Vell ha estat declarat Bé d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya, a més d’esdevenir un monument a la Pau i lloc de visita obligada per qui es vulgui apropar a la duresa d’una guerra.

El tiquet inclou un recorregut per tot el poble amb explicacions de l’Abecedari de la Llibertat, visita al fons fotogràfic i a l’edifici més important,  l’Església Vella de Sant Pere.

CEBE

CEBE

El Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre (CEBE) té com a objectiu  recollir, protegir i exposar el llegat històric de la Batalla de l’Ebre.

Actualment compta amb un museu-memorial que consta de diverses sales on s’exposa el fons: tota mena de material recuperat a la zona on van tenir lloc els esdeveniments de la batalla, acompanyat de fotografies i fins i tot la recreació d’una trinxera. A més, diversos audiovisuals i testimonis de primera mà de persones afectades per la batalla ajuden a conèixer el vessant bèl·lic, polític i social del conflicte.

L’accés inclou visita a les diferents sales d’exposició del Centre.

La Trinxera

Es tracta d’una exposició permanent de material utilitzat durant la Guerra Civil, que és resultat de molts anys de cerca i col·leccionisme per part d’una sola persona.

S’hi poden trobar coses tan curioses com cartes de soldats a les seves famílies, carnets, passes, octavetes, una gran quantitat de fotografies i multitud d’objectes personals, diaris, uniformes, armes i municions. El propietari de La Trinxera us guiarà per la sala d’exposicions i us mostrarà els objectes més curiosos i únics de la col·lecció.

El tiquet dóna accés a tota la exposició. 

I a més…

Nakens_Agrícola Corbera d'Ebre

No perdeu l’oportunitat de visitar la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, que aplega 250 socis que treballen la terra per oferir els millors vins, que complementen amb oli d’oliva i fruites com les seves reconegudes cireres.

Tasteu els seus vins i després, passeu per l’agrobotiga. Allà, podreu comprar tot allò que us hagi agradat.

I si hi aneu del 15 al 19 d’agost, participareu de la celebració de la Festa Major del poble.