Avellana Coselva

tastaCOOP
Cooperativa Agrícola de 
La Selva del Camp – COSELVA

La Selva del Camp | Baix Camp
fb twitter

Coselva va apostar, l’any 1990, per recuperar l’avellana Negreta pròpia de la nostra zona, creant un viver per poder oferir planter als socis. Mica en mica hem anat evolucionant. Ara podem subministrar plantes convencionals lliures de virosis i, des de l’any passat, planters inoculats amb micel·lis de tòfona perquè puguin créixer al voltant de l’arbre. Hem aconseguit que cada any es dupliqui el consum d’aquest fruit sec amb DOP Avellana de Reus, tan nostre i tan bo. Pere Ferré, gerent

Avellanes CoselvaLes avellanes juguen un paper important en la nutrició humana i la salut per la seva composició especial de greix, ja que són riques en àcid oleic, i també són el fruit sec més ric en folats, molt importants en la regulació del metabolisme. Contenen substàncies nutritives valuoses per a la salut com els greixos insaturats (no tenen colesterol), les proteïnes vegetals, la fibra, vitamines E, A i l’àcid fòlic, compostos antioxidants i minerals com calci, potassi, magnesi, fòsfor i zinc. De les varietats que es conreen a Catalunya, la Negreta és la més apreciada. Té unes propietats organolèptiques superiors a les altres i és la més rica en zinc, proteïna i fòsfor.

Punts de Venda

La Agrobotiga de Coselva (Av. Puig i Ferreter, 22. La Selva del Camp ) ofereix un ventall de productes de qualitat amb DO i de proximitat, amb un espai destacat per a les avellanes, ametlles i d’altres fruits secs, l’oli d’oliva Antara i fins i tot productes de cosmètica elaborats a partir d’aquest oli.

També es pot comprar on-line, per telèfon (977 845 920) i en altres agrobotigues, supermercats i botigues delicatessen.