“Aureum Morrut”, un dels millors olis del món

Aureum morrutLa prestigiosa guia italiana Flos Olei -l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker del vi- ha inclòs l’oli extra verge “Aureum Morrut”, de la cooperativa Soldebre, entre els millors olis del món. “És el primer oli de la DOP Baix Ebre i Montsià que forma part d’aquest rànquing i això ens permetrà tenir més visibilitat en el mercat internacional”, explica el gerent de Soldebre, Pere Albacar.

L’”Aureum” Morrut ha estat valorat amb 82 punts d’un total de 99, i apareix junt amb olis verges extra d’alta gamma procedents de 52 països i dels cinc continents. A més, en la guia Flos Olei també s’inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural.

Aquest oli s’elabora amb la varietat morruda, que és minoritària i molt arrelada a les Terres de l’Ebre. El verge extra resultant és molt complex i permet detectar amb facilitat moltes sensacions olfacte-gustatives. Aquestes peculiaritats són les que li van servir per aconseguir l’accèssit al Millor oli d’Oliva Verge extra Fruitat Verd Amarg en la passada edició dels premis que organitza la Diputació de Tarragona amb el Centre de Desenvolupament de l’Oli de Reus.