Augmenta l’oferta de vi

Vi_CollitaUn cop acabada la verema, la producció mundial de vi -exclosos sucs i most- es preveu que se situarà en 279 milions d’hectolitres, una de les més altes de la història recent. Mentrestant, el consum de vi es manté estable i es calcula al voltant d’uns 244 milions d’hectolitres anuals.

En concret a Catalunya, enguany s’ha collit un 17% més i s’han arribat als 3,26 milions d’hectolitres.

En el conjunt de l’Estat espanyol la collita també ha estat generosa, arribant als 40,9 milions d’hectolitres. Itàlia amb 48,5 milions d’hectolitres confirma el seu lloc de primer productor mundial, seguit pels 46,4 milions d’hectolitres de França.

Al continent americà, el nivell de producció segueix sent elevat als Estats Units amb 23,9 milions d’hectolitres, i les produccions han augmentat significativa-ment: a Argentina (14,5 milions), a Xile (12,9 milions) i al Brasil (3,4 milions).

La superfície vitícola mundial ja se situa en 7.534 milions d’hectàrees i la producció de raïm supera els 70 milions de tones. Aquest increment de producció s’ha començat a notar en mercats propers com La Manxa, on es fa palesa una forta pressió dels preus a la baixa i es redueixen les operacions.

 Joan Josep Raventós, Vi FCAC  

“Davant l’amenaça que suposa l’increment mundial de producció en el sector del vi i les tensions que s’estan produint a mercats propers com La Manxa, les cooperatives hem valorat la possible implementació de mesures de mercat a nivell estatal, com la immobilització de producte o l’enviament a destil·lació. De moment, però, s’han descartat aquestes accions i s’ha acordat apostar per una limitació de rendiments a les zones que presentin problemes d’excés de producció.

Confiem que els vins emparats per DO no patim els efectes negatius dels vins sense qualificar.”