Assemblea General de les seccions de crèdit

Assemblea de les seccions de crèdit de les cooperatives (ASC)

Uns 150 representants de cooperatives agràries amb secció de crèdit han participat en la XXVI Assemblea General de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC), feta a Vila-rodona a final d’abril. A l’acte, també hi van assistir representants de les conselleries d’Empresa i d’Economia de la Generalitat de Catalunya.

Lluís Roig, president de l’ASC i cap de branca de seccions de crèdit de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va explicar als assistents “el tret diferencial que aporta el procés d’implantació i desenvolupament de la plataforma informàtica CoopCrèdit, facilitant la gestió de les seccions de crèdit i l’obertura de caixers automàtics propis”.

Actualment ja hi ha 29 cooperatives amb secció de crèdit que tenen subscrit un contracte d’adhesió a la plataforma i està previst que el nombre continuï augmentant durant aquest exercici. Les cooperatives adscrites a la plataforma disposen, entre d’altres, d’un servei on-line que permet operar per Internet i n’augmenta el valor afegit.

En el decurs de l’Assemblea, també es va tractar de la participació de l’Associació i de la Federació en el Grup de seguiment sectorial de les cooperatives amb secció de crèdit, del qual també formen part representants de diferents conselleries del Govern.

En aquest sentit, es van explicar els canvis en la normativa específica de les seccions de crèdit arran de la modificació de la llei i el decret que en regula el funcionament. A més d’aquestes novetats, la subdirectora d’entitats locals i seccions de crèdit del Departament d’Economia, Divina Alsinet, va exposar les dades agregades, la línia d’avals de la Generalitat i les obligacions formals del sector.

Finalment, es va acordar la incorporació al consell rector de l’ASC de Pepita Caselles, representant de la Cooperativa Agrícola d’Alcoletge, en substitució de Rosa M. Solsona, de la Cooperativa Agropecuària Verge de les Sogues de Bellvís.