Assemblea General de Seccions de Crèdit

Uns 115 representants de cooperatives amb secció de crèdit han participat en la XXX Assemblea General de l’ASC, feta a Corbins i a la qual han assistit també representants del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

El volum de saldos creditors de les seccions de crèdit se situa en uns 540 milions d’euros, amb una liquiditat reforçada del 50,87% i un finançament a les seccions agrícoles de les cooperatives de 66,7 milions.

Assemblea ASC

En el decurs de l’Assemblea, Josep Boqué, president de la cooperativa de segon grau ASC, va explicar els esforços que s’han dut a terme per millorar la gestió, la transparència i les garanties de les seccions de crèdit i va argumentar que “la implantació de CoopCrèdit n’és un exemple viu que, a més de Catalunya, ja estem implementant també a cooperatives de Galícia i del País Basc”.

Els cursos per a responsables de secció de crèdit, que estan comptant amb una gran participació i un alt nivell acadèmic, han estat una altra de les grans apostes d’aquest exercici que es complementarà amb formació específica per a consells rectors. “L’objectiu és conscienciar sobre l’aplicació del sentit comú en la presa de decisions i la importància de decidir la liquidació de les campanyes sobre la base d’una estricta comptabilitat”, va argumentar Boqué.

En l’actualitat, el Fons cooperatiu de suport a les seccions de crèdit està participat per 70 cooperatives i, al 2018, la seva rendibilitat es va situar en l’0,785 %. No hi ha cap cooperativa que hagi sol·licitat acollir-s’hi, malgrat haver-hi hagut liquidacions de seccions de crèdit.

Aspectes més formals de l’Assemblea General van ser el nomenament de Josep Boqué com a representant al Consell Sectorial de seccions de crèdit de Cooperatives Agroalimentàries d’España, la designació dels representants a la comissió delegada del Fons cooperatiu de suport a les seccions de crèdit i la incorporació de La Borgenca al consell rector de l’ASC en substitució de la cooperativa d’Alcoletge.

Durant la celebració de l’Assemblea es va fer una menció molt especial i emotiva a Santiago Berenguer, amic, company i membre del consell rector de l’ASC durant molt anys, que ens ha deixat recentment.