Assemblea General de les seccions de crèdit

Assemblea ASC - seccions de crèditL’Associació de Seccions de Crèdit presenta una nova aplicació de la plataforma CoopCrèdit, en el marc de l’Assemblea anual feta a Palau de Margalef. Es tracta de BI CoopCrèdit, una  eina de “business intelligence” que permet elaborar informes estandarditzats de la secció de crèdit i veure el grau de compliment de la normativa a les cooperatives adherides al sistema.

Altres temes rellevants de l’Assemblea van ser la nova Llei reguladora del Fons cooperatiu de suport a les seccions de crèdit, creat per donar estabilitat al sector i fer sostenible l’activitat productiva futura de la cooperativa que l’utilitzi, així com la dotació del Fons d’avals amb 25 milions d’euros per part de la Generalitat.

També es va tractar de la situació viscuda per la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el préstec subscrit per l’ASC per tal d’assegurar el retorn dels dipòsits als socis i evitar un efecte contagi a la resta del sector.

Uns 120 representants de cooperatives van assistir a l’Assemblea General de l’ASC. El secretari d’Economia del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés, va presidir l’acte de cloenda ressaltant que, en termes agregats, el sector presenta uns bons indicadors.

A Catalunya, hi ha 71 cooperatives agràries amb secció de crèdit que compten amb un volum de dipòsits de 531 milions d’euros. Es concentren a les comarques de Tarragona (43), Lleida (26) i Barcelona (2).

Consell Rector ASC

Santiago Berenguer i Pau Cabanes -de Coperal i Celler Cooperatiu de Vila-rodona, respectivament-  han deixat el Consell Rector de l’ASC amb motiu de la seva jubilació. En el seu lloc s’incorporen Antonieta Gual i Josep Robert, representants de les mateixes cooperatives.

D’altra banda, Josep Capdevila de la cooperativa Camp d’Alcarràs s’incorpora a la junta en la vacant deixada per Roser Vila de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques.


Continua llegint…
Unanimitat en la nova Llei de seccions de crèdit. Opinió Lluís Roig, president ASC i responsable de les seccions de crèdit a la FCAC