Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya

Assemblea General FCAC

Uns 300 representants de cooperatives d’arreu del territori han participat en la XXXIV Assemblea General de la Federació, a Falset. La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va presidir l’acte de cloenda.

Es presenten les principals línies de treball de l’any en curs i les dades de l’Anuari Socioeconòmic del cooperativisme agrari català

Durant l’Assembla General, es van presentar les línies de treball de l’any en curs i les conclusions de l’Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya 2017, document de síntesi que conté les principals magnituds del sector a partir de la informació aportada per les cooperatives federades.

Abans d’iniciar l’acte, els assistents van gaudir d’una visita teatralitzada a les instal·lacions de la centenària Cooperativa Falset Marçà.

Pla d’actuació 2017

La gran prioritat d’enguany per a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya és treballar coordinadament amb el Govern de la Generalitat per al desenvolupament del Pla de millora de la competitivitat de les cooperatives agràries com a eina d’impuls empresarial i dels projectes d’intercooperació.

Altres àmbits de treball de la Federació són la discussió amb el Departament d’Agricultura del canvis relatius al PDR (Programa de Desenvolupament Rural), l’elaboració d’un argumentari propi en relació amb la PAC 2020, la defensa d’un increment de l’ajut que ENESA destina al sistema d’assegurances agràries, la participació en noves normatives i models mediambientals i el seguiment de tots els temes sectorials relatius a les diferents branques productives.

En l’àmbit de serveis a les cooperatives, s’aposta per adaptar-los a les necessitats de les cooperatives amb l’objectiu d’aportar un major valor al client a partir dels coneixements tècnics i l’experiència de l’equip humà. Igualment, es donarà més suport a les cooperatives en els serveis que aquestes presten als seus socis, fins i tot amb el disseny d’eines específiques com la plataforma informàtica IndiCoop.

Tot plegat es complementarà amb un Pla de comunicació que vol propiciar la visibilitat de les cooperatives agràries a la societat al temps que s’agilitza la interacció en l’àmbit intern.

Finalment i en un àmbit més d’organització, està previst consolidar el potencial de l’Observatori del Cooperativisme Agrari, adaptar els estatuts socials de la Federació a la nova Llei de cooperatives i aprovar un nou Pla estratègic en concordança amb les conclusions del Pla Marc del cooperativisme.

Cooperativa Falset Marçà

Centenaris i compromesos al 100%
La Cooperativa Falset Marçà -que ha acollit l’Assemblea General de la Federació- és una de les anomenades “catedrals del vi”, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell.
Aquest celler elabora 750.000 ampolles de vi anuals i exporta a més d’una trentena de països. La seva filosofia passa per combinar tradició i innovació, i per buscar l’equilibri amb l’entorn.

Assemblea General FCAC_02 La veu de les cooperatives
Aprofitant la reunió de més d’un centenar de cooperatives, es va voler copsar el parer d’alguns dels seus representants.
Aquesta visió sobre el present i el futur del sector i la seva organització a l’entorn de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya s’utilitzarà per elaborar un audiovisual que es difondrà públicament a diferents canals.
Assemblea General FCAC_03 Representació del sector
Una de les funcions bàsiques que té encomanades el Consell Rector de la Federació és representar i defensar els interessos de les cooperatives agroalimentàries catalanes.
Amb l’objectiu de fer palesa la força del sector i el seu arrelament a territori, nombrosos representants de l’Administració, encapçalats per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, han participat en la cloenda de l’Assemblea.


Continua llegint…
La facturació creix un 2,6%. Dades de l’Anuari Socioeconòmic del Cooperativisme 2017 presentat en el marc de l’Assemblea General.