Assemblea General de les cooperatives agràries

Nou Consell Rector cooperatives agrariesLa Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya afronta el nou mandat amb la reelecció de Ramon Sarroca com a president de l’entitat i una renovació important del consell rector. La ratificació dels membres de junta, elegits prèviament en el si de cada branca, es va ratificar en la XXXV Assemblea General feta a Bordils (Gironès) a final de maig.

Aquestes eleccions de la Federació han estat marcades pel relleu i pràcticament la meitat dels càrrecs de consell rector que van anar a elecció són de nou nomenament. Els canvis s’han produït a les branques de vi –amb l’entrada de Joan Josep Raventós de la Cooperativa Agrícola de Bràfim-, arròs –Jordi Marcel Matamoros de la Càmara Arrossera del Montsià- i el grup específic de seccions de crèdit –Joan Torné de la Vinícola de Sarral.

D’altra banda i arran del nomenament de Ramon Sarroca com a president, s’han realitzat noves eleccions a fruita i horta, i Albert Capdevila -Foment Agrícola les Planes- ha estat escollit titular de la branca.

La renovació també ha suposat el canvi de nom de l’actual branca de Flor i Planta viva amb l’objectiu de reforçar que el consum de ‘vitamina verda’ propicia espais més agradables, que milloren la qualitat de vida i la salut emocional dels veïns de pobles i ciutats.

Per aquest mandat, Ramon Sarroca subratlla que “és prioritari enfortir la capacitat d’influència i representativitat del sector, de la mateixa manera que cal traslladar a la societat els valors dels models cooperatius i l’economia social, posant les persones al centre del debat”.

A més, Sarroca explica que “el Pla Estratègic de la Federació -aprovat en l’Assemblea Extraordinària de novembre- inclou reptes nous i interessants que se sumen a les nostres funcions tradicionals de defensa dels interessos dels sectors productius i prestació de serveis empresarials, tant a les cooperatives com als socis cooperativistes”.

Composició actual del consell rector de la Federació:

BRANQUES QUE HAN ANAT A ELECCIÓ 2018

PRESIDENT

Ramon Sarroca Almenar Fruits, SCCL
Vi Joan Josep Raventós Agrícola i SC de Bràfim, SCCL
Arròs Jordi Marcel Matamoros Càmara Arrossera del Montsià i SC, SCCL
Subministraments Josep Lluís Escuer Fru-Rose, SCCL
Oli d’oliva Antoni Galceran Agrícola i SC la Palma, SCCL
Flor i Planta viva Ferran Sabater Corma, SCCL
Fruita i horta Albert Capdevila Foment Agrícola les Planes, SCCL

Seccions de crèdit

Joan Torné Vinícola de Sarral i SC, Covisal, SCCL
BRANQUES QUE ANIRAN A ELECCIÓ 2020
Conreus herbacis i farratges Jesús Ricou Agroserveis d’Almacelles, SCCL
Pinsos Martí Orra Agrària Plana de Vic i SC, SCCL
Ramaderia i Llet Ramon Armengol Del Camp d’Ivars d’Urgell i SC, SCCL
Fruita seca Roger Palau Agrícola d’Alcover, SCCL
Desenvolupament rural Xavier Pié Agrícola i SC de Vilabella, SCCL
Formació Enric Dalmau Camp de Cervià de les Garrigues i SC, SCCL

Pla d’actuació

Assemblea General cooperatives agrariesAssolir influència política, representar els sectors de producció, prestar serveis a les cooperatives, liderar projectes de desenvolupament rural i apostar per la comunicació són els grans eixos de treball recollits en el Pla d’actuació per a l’any en curs.

Un pla d’acció que “volem que feu vostre, ja que no es podrà dur a terme si no el trobeu interessant i sobretot, si no hi participeu”, va afirmar Ramon Sarroca durant la presentació dels projectes en l’Assemblea General.

Lideratge, innovació, intercooperació, joves, dones, agrobotigues, internacionalització i comunicació són projectes estratègics del nou mandat

Amb la finalitat de reforçar la representativitat de la Federació com referent del cooperativisme català es treballarà amb  totes i cadascuna de les diferents institucions, i aquesta tasca es complementarà amb el desplegament d’un Pla de Comunicació que vetllarà per fer valdre els valors cooperatius i perquè els diferents sectors productius siguin actius i visibles davant la societat.

Altres objectius que s’emmarquen en els grans eixos estratègics són els processos d’innovació, la intercooperació, el relleu generacional, la incorporació de la dona en els òrgans de decisió i la promoció dels productes alimentaris de les cooperatives, la interconnexió entre agrobotigues i la internacionalització.

El procés de discussió de la PAC i el desenvolupament de la nova eina informàtica Quadre de comandament cooperatiu, que permetrà fer un seguiment exhaustiu de les magnituds més importants a nivell territorial i sectorial, són altres dels grans temes a desenvolupar, junt amb les casuístiques de les diferents branques de producció.