Assemblea General de les cooperatives agràries

Assemblea General_Coincidint amb el 50è aniversari de la Cooperativa Plana de Vic, la capital d’Osona va acollir la XXXIII Assemblea General de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va presidir l’acte de cloenda que va comptar amb l’assistència de més de 200 persones, representants d’arreu del territori i de l’entorn econòmic i social.

En el decurs de l’Assembla General, es va renovar parcialment el Consell Rector de la Federació. En concret, van anar a elecció les branques de Conreus herbacis i farratges, Ramaderia i llet, Pinsos, Fruita i horta, Fruita seca i els grups específics de Desenvolupament rural i Formació. La continuïtat va imperar en tots els sectors excepte a Fruita i horta, on Albert Capdevila -de la Cooperativa Foment Agrícola les Planes de Torregrossa- va prendre el relleu a Josep Maria Sans.

L’Assemblea General també va servir per aprovar la gestió realitzada l’any anterior i per explicar els fets més rellevants que es van assolir. També es van presentar les línies de treball estratègiques per a 2016 i es va posar damunt la taula el desacord en relació amb la creació del Fons Cooperatiu de suport a les seccions de crèdit.

Finalment, en el marc de l’Assemblea General es van presentar el nou Catàleg de Serveis per a cooperatives federades i l’Anuari socioeconòmic del cooperativisme agrari català 2016, que conté les principals magnituds del sector a partir d’un treball de camp basat en enquestes a les cooperatives federades.

La FCAC aglutina 214 cooperatives agràries que sumen 33.005 socis productors. Pertanyen a sectors tant diversos com arròs, cítrics, fruita, horta, fruita seca, vi, oli d’oliva, ramaderia, llet, cereals, flor i planta, subministres i pinsos.