Arrossaires del Delta, molt més que arròs

Arrossaires del Delta_Recoleccio arros

L’any 1860 es va sembrar al Delta de l’Ebre la llavor del que avui és una de les cooperatives arrosseres més grans de l’Estat espanyol. Amb una producció anual de més de 45 milions de quilos d’arròs i una gamma de 14 varietats diferents, aquesta cooperativa uneix tradició, qualitat i innovació amb la finalitat de produir un dels millors arrossos del món.

Actualment, la cooperativa de Deltebre aplega més de 2.000 socis, que produeixen arròs acollit a la Indicació Geogràfica Protegida Arròs del Delta de l’Ebre, concedida per la Unió Europea amb la finalitat de protegir-ne l’origen i el tarannà.

Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre esdevé un escenari privilegiat per al conreu de l’arròs. Es tracta d’un espai protegit de gairebé 22.000 hectàrees on, a l’abril, l’aigua tornarà a inundar els camps de cultiu i el temps semblarà aturar-se fins que començarà la collita, al setembre.

En aquest entorn, la terra conté les propietats més riques i fèrtils, l’aigua dolça s’abraça amb la salada i el clima és temperat, donant com a fruit varietats d’arròs exclusives del Delta: Bahia, Gleva i Bomba.

Carme Ruscalleda, ambaixadora

Arrossaires del Delta_Nomen RuscalledaArrossaires del Delta de l’Ebre comercialitza més d’una dotzena de varietats d’arròs i ho fa diferenciant tres grans marques “Segadors del Delta”, “Bayo” i “Nomen”.

L’arròs que creix en l’entorn inigualable del Parc Natural es comercialitza sota aquestes tres marques. D’altra banda, la cooperativa ha sabut evolucionar i ofereix, a més dels arrossos de sempre, tot un món de novetats. Ecològic, Integral, Vaporitzat, Sushi, Salvatge, Creatiu, Carnaroli, Basmati i Thai-Jazmín són algunes de les noves varietats que la cooperativa ha tret al mercat.

Fruit d’aquesta aposta per la qualitat, la xef Carme Ruscalleda ha esdevingut ambaixadora de la cooperativa ebrenca i ja ha sortit al mercat un llibre de receptes creatives i originals per donar a conèixer les diferents varietats d’arròs.

Les cinquanta receptes incorporen suggeriments de Carme Ruscalleda per aconseguir sempre el millor resultat.

Licors d’arròs

Arrossaires del Delta_Licors arrosAmb el lema “L’autèntic esperit del Delta”, recentment la cooperativa també ha tret al mercat quatre varietats de licor d’arròs que li permeten continuar expandint la marca “Segadors del Delta”.

Es tracta d’una gamma de begudes originals, autòctones i de qualitat, que s’elaboren amb alcohol provinent exclusivament de la hidròlisis i posterior fermentació de l’arròs.

Les varietats que es comercialitzen són licor de crema d’arròs, licor d’arròs amb figues, licor d’arròs amb herbes i esperit d’arròs. Cadascun d’aquests productes està pensat per a un tipus de públic i per a ocasions de consum diferenciades.

La seva graduació alcohòlica oscil·la entre el 17 i el 40% de volum i són licors suaus en tots els casos, amb una subtil variació de l’aroma i el sabor entre els diferents productes.

El desenvolupament tècnic dels licors es va treballar en coordinació amb l’empresa catalana Bardinet, que té una àmplia experiència en el món dels espirituosos.