Arròs solidari amb Nespresso

Nespresso_ Paquet ArròsPer sisè any consecutiu, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Càmara Arrossera del Montsià participen en el projecte d’arròs solidari que impulsa Nespresso.

La iniciativa consisteix a aplicar l’adob obtingut del reciclatge de les càpsules de cafè Nespresso per fertilitzar una trentena d’hectàrees de camps d’arròs de socis de la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià. L’arròs obtingut es dóna a persones necessitades mitjançat la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments.

El compost que s’utilitza per fertilitzar els camps s’obté a partir del marro del cafè de les càpsules reciclades pels clients de Nespresso en un miler de punts de recollida. D’allà es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, on se separa l’alumini del cafè mitjançant un procés mecànic i es fabrica el compost. Des del primer any de vida del projecte fins a l’actualitat s’han triplicat tant la quantitat de compost emprada com, gairebé, les hectàrees d’arròs conreades.

En els últims cinc anys, Nespresso ha donat al Banc d’Aliments més de 420.000 quilos d’arròs elaborat al delta de l’Ebre. Aquest projecte d’arròs solidari s’integra en l’estratègia global de sostenibilitat The Positive Cup.