Aquesta és la nostra casa pairal

OPINIÓ
Josep Pere Colat i Clua, president FCAC

La inauguració de la Casa de l’Agricultura no hauria estat possible sense la participació i interès dels  companys i organitzacions que van iniciar i promoure aquest projecte i els actors que posteriorment van treballar en tot el procés fins a fer-lo possible. A tots ells, els hi vull mostrar el meu agraïment perquè sense la seva implicació segurament no hauria arribat a consolidar-se.

Vull destacar també la importància i significació que va tenir l’assistència d’una àmplia representació de les cooperatives agràries procedents de municipis d’arreu de Catalunya, que van fer l’esforç d’acompanyar-nos. També el meu agraïment a tots vosaltres perquè la Casa de l’Agricultura és la seu de les oficines de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya però, sobretot, és casa vostra.

Considero que és molt important el què implica aquesta casa que ens acull. A la Casa de l’Agricultura estem presents les organitzacions professionals agràries del sector i la federació de cooperatives. Més enllà de la representació específica que tenim, és important el simbolisme de compartir un mateix espai els qui treballem per a un mateix sector. Un sector que, ara més que mai, ens demana que estem al seu costat per donar resposta als seus problemes més enllà de les nostres diferències.

I potser aquest és un bon moment per reflexionar. La rellevància de l’acte amb la presència de nombroses autoritats és un indicador de com ens veuen i valoren fora del nostre àmbit, i és que el sector agrari i agroalimentari d’aquest país és estratègic. De nosaltres es nodreixen activitats econòmiques en auge: l’alta gastronomia reconeix la importància i la qualitat exquisida dels nostres productes, la dieta mediterrània no té sentit sense els nostres aliments, el turisme rural, l’enoturisme… són alguns exemples de com les últimes tendències i els nous filons d’ocupació tenen la seva base en la producció d’aliments i en el món rural.

Des de la Federació defensem amb orgull el nostre treball, el cooperativisme agrari forma part de la història d’aquest país, ara hem de contribuir a què també en sigui el futur.


Continua llegint…

La nova seu de les cooperatives