Gestionar les dejeccions ramaderes des del mòbil

INNOVACIÓ

Agrocat_Premi Ruralapps

Applipur facilita el compliment del pla de gestió i el control de la traçabilitat dels purins a agricultors i ramaders

La cooperativa AGROCAT ha dissenyat una aplicació per al mòbil, Applipur, amb l’objectiu de fer més fàcil la gestió dels purins a agricultors i ramaders. Aquesta app també permet fer un seguiment de la traçabilitat i del pla de dejeccions ramaderes, al temps que aporta una millora econòmica i ambiental.

Per aconseguir els objectius, l’aplicació automatitza el llibre de gestió. També permet geolocalitzar els punts de càrrega i descàrrega i la quantitat de purí descarregat, i inclou lectures del conductímetre per poder conèixer l’aportació de nitrogen que s’està fent al cultiu.

AGROCAT ha rebut el Premi Ruralapps atorgat pel Departament d’Agricultura i Eurecat

Des de principi d’any, l’aplicació s’està utilitzant a les comarques centrals de Catalunya per socis agricultors i ramaders vinculats a AGROCAT i forma part d’un projecte global de la cooperativa que es desenvoluparà en el termini de 3-5 anys.

Aquest projecte li ha suposat, a la cooperativa de Sant Fruitós de Bages, el reconeixement com a millor aplicació professional en la 4a edició dels Premis Ruralapps. Aquests guardons són concedits pel Departament d’Agricultura, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, per impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en els sectors agrari, alimentari i rural. En l’edició d’enguany s’hi han presentat 30 candidatures. 

És una aplicació feta des del sector per al propi sector amb l’objectiu de millorar la gestió de les dejeccions ramaderes; propicia una fertilització més acurada i en definitiva, implica també una millora econòmica i ambiental”.
Emili Nebot, AGROCAT