Ampliar el tractament de la mosca de l’olivera

Després de conèixer el Pla d’aplicació aèria per al control de la mosca de l’olivera impulsat pel Departament d’Agricultura, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reclamat formalment que s’ampliï la zona de tractament a altres municipis més enllà de les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

En aquest mateix sentit, les cooperatives han expressat la seva preocupació per la proposta sobre la mesura agroambiental de sistemes alternatius a la lluita química que planteja la Conselleria en el PDR 2014-2020.

El motiu és que, si bé en el PDR no figurarà cap limitació de comarques susceptibles d’acollir-se al trampeig massiu, les zones que podran sol·licitar l’ajut es determinaran anualment en les ordres de convocatòria dels ajuts. Per tant, determinades comarques podrien quedar excloses ja que, en el moment de la determinació de les zones per part dels serveis de sanitat vegetal, encara es desconeixerà el nivell de població de la plaga que hi haurà a l’estiu.

La Federació també ha fet arribar a l’Organització Interprofessional de l’OIi d’Oliva una proposta d’estudi de mètodes alternatius per al control de la mosca i l’avaluació de diferents sistemes de captura massiva.