Amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques

anna continente - retalls de cuina Jordi Canals - Retalls de Cuina
Anna Continente i Jordi Canals
Retalls de Cuina

Per Nadal ens agrada gaudir de la companyia dels nostres compartint un bon àpat.
L’Anna Continente i en Jordi Canals, del blog Retalls de Cuina, ens presenten una proposta de menú senzill i atractiu que tenen com a base els productes cooperatius de casa nostra: amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques, llaminera de porc amb chutney de tomàquet i ceba i panacota de licor crema d’arròs
.

Aquest primer plat és ideal per un dinar festiu perquè té molt de color. Només cal muntar el plat amb una mica de gràcia i el resultat serà espectacular. El plat l’heu de muntar poc abans de servir-lo a taula, però podreu tenir tots els ingredients i la vinagreta preparats amb antelació.

entrant_amanida-de-taronja-i-magrana

Ingredients per a quatre persones

Preparem primer la vinagreta barrejant en un bol 3 parts d’oli, 2 parts de vinagre i 1 de mel. Afegim els fruits secs que prèviament haureu trinxat una mica en el morter. Reservem la vinagreta fins que anem a servir els plats a taula. Com a orientació, per a quatre persones us caldran aproximadament 6 cullerades soperes d’oli, 4 de vinagre i 2 de mel, els fruits secs, a gust del consumidor.

Pelem les taronges traient totalment la part blanca i pelem la magrana tallant la part superior de la mateixa i fent talls de dalt a baix, només a la pell, de manera que obrirem la magrana com si tingués grills; així és molt més fàcil separar els grans. Muntem els plats posant primer les fulles verdes fent una pila, després els grans de magrana i la taronja tallada a mitges rodanxes. Ho amanirem amb la vinagreta i també hi podem afegir alguns fruits secs sencers.

mirmilo-blanc-tradicio-2015Per a maridar aquest plat, l’enòleg Xavier Barba ha pensat en el Mirmil·ló blanc tradició 2015 de la Cooperativa Agrícola de Corbera. Les Garnatxes blanques d’aquesta zona. Diu, són poderoses però educades. L’aportació que en fa la pell del raïm per aquest blanc ens omple de flors blanques que ens lligarà amb el vinagre de Moscatell i la dolçor viva en boca farà bona parella de ball amb el cruixir de l’enciam. Obriu-lo 5 minuts abans i no li doneu massa fred. Maridatge: Xavier Barba, enòleg