Alimentaria 2016

Alimentaria ha celebrat quatre dècades de trajectòria amb la seva edició més internacional, innovadora i gastronòmica.

Una vintena de cooperatives agràries catalanes, cada vegada més presents al mercat i més pròximes als professionals i el consumidor, han mostrat les seves novetats als milers de visitants del principal certamen d’alimentació i begudes.

Durant la celebració d’Alimentaria, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va organitzar un tast de vins de cellers cooperatius a l’espai de Prodeca. Guiats per un enòleg de l’Incavi, els assistents van gaudir de criances d’excel·lent qualitat com són “Portell” de la Vinícola de Sarral, “L’Aube” de Celler Batea, “Adernats Essència” de la Vinícola de Nulles i “Cossetania” de Castell d’Or.

Igualment, i en el marc de les accions que la Federació està impulsant amb motiu de l’any de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, es van organitzar tres demostracions de cuina amb productes de cooperatius. Aquesta acció va ser oberta a totes les cooperatives federades, tant les presents amb estand com les que no en tenien, amb l’objectiu de poder garantir la màxima presència del sector a Alimentaria Experience.

Arrossaires del Delta de l’Ebre i Covides van protagonitzar el showcooking “Del Delta al Penedès: degustació d’arròs del delta amb el seu maridatge amb vins Covides de Vilafranca del Penedès” per Basilio Rodríguez, cuiner de l’Escola d’Hosteleria de Tortosa.

“Noves tècniques químiques aplicades a l’oli d’oliva verge extra Escornalbou” va ser la proposta de la Cooperativa de Riudecanyes que va dur a la pràctica el xef del restaurant Cook and Travel, Moreno Martín.

Finalment, el xef Jeroni Castell del restaurant Les Moles, va fer la demostració “Textures d’oli d’oliveres mil·lenàries marinat amb pernil Duroc Plana de Vic” amb productes d’Acomont i la Cooperativa Plana de Vic.