Agrupar-nos per créixer

Ramon Sarroca_President_FCACEDITORIAL
Ramon Sarroca, President FCAC


Ens trobem a les acaballes d’un any marcat per l’aprovació del Pla Marc del cooperativisme agrari català per part del Govern i ja estem treballant en el disseny del Pla de competitivitat, que haurà de donar suport a les línies estratègiques del nostre futur.

Es tracta de projectes basats en el nostre col·lectiu com a conjunt, perquè només anant plegats serem més forts per potenciar les fortaleses i també per superar les nostres debilitats. Per això volem estrènyer lligams, potenciar una relació directa. Amb aquest objectiu estem fent visites personalitzades a les cooperatives i hem preparat un pla de treball ambiciós, que no serà possible dur a terme sense el consens de tots els agents del sector.

De cara a 2017, ens proposem promoure nous projectes d’innovació i recerca europeus per a què hi accediu cooperatives agràries catalanes, de la mateixa manera que impulsarem el model cooperatiu i la intercooperació a nivell internacional i continuarem col·laborant amb universitats, escoles agràries, diputacions i consells comarcals en el foment del cooperativisme i el desenvolupament de projectes sectorials.

Tot plegat amb transparència, confiança i rigor. I també buscant el màxim consens. Malgrat que a la Federació hi ha sectors molt diversos, cadascun amb les seves problemàtiques, el context és comú a tots i per això tots els companys de junta actuem, des dels diferents sectors, pel bé del col·lectiu.

A la Federació de Cooperatives trobareu un Consell Rector amb vocació per totes i cadascuna de les cooperatives de la branca, una Direcció implicada en el projecte comú i un equip humà de treballadors amb professionalitat i coneixement d’un món tant complex com és l’agroalimentació.

Estic convençut que podem assolir reptes importants i emocionants,  però això no serà possible sense la vostra complicitat com a presidents, juntes rectores i socis de totes les cooperatives agràries catalanes. Perquè el camí, l’hem de fer junts.

Bones Festes i Bon Any a tothom!