AgriMax, innovació i sostenibilitat

La Federació participa en el projecte europeu d’innovació AgriMax per promoure una major sostenibilitat i per facilitar l’accés de les cooperatives a noves línies de negoci a partir de la valoració dels subproductes agroalimentaris.

AgriMax és un projecte d’innovació que es desenvoluparà mitjançant un consorci format per 29 socis de diferents països de la Unió Europea amb un prestigi consolidat.

A nivell europeu, cal destacar la participació del reconegut institut alemany d’innovació Fraunhofer, de la Federació Austríaca d’Indústries Alimentàries i de les empreses italianes Barilla i Chiesa Virginio. A Catalunya, a més de la Federació hi participaran Indulleida, l’IRTA i IRIS, que és qui lidera el programa.

La valorització de subproductes agroalimentaris es durà a terme en base al concepte de biorefineria, que consisteix a transformar de forma sostenible recursos naturals en bioproductes i biomaterials.

La participació de cooperatives permetrà treballar amb residus de tomàquets, cereals, olives i patates, ja sigui per utilitzar-los com additius alimentaris, materials per packaging o materials agrícoles. També es contempla la producció addicional de noves fibres, biogàs i adobs obtinguts dels residus de la biomassa.

Està previst que el projecte, cofinançat pel programa europeu de recerca i innovació HORIZON2020, es posarà en marxa a l’octubre i tindrà una durada de quatre anys.